5 manieren om van een kapstok iets moois te maken

Kapstok zwart metaal

Heeft u een kapstok over? Of, misschien heb je een van die vreemd gevormde kamers waar het ophangen van kleding niet zo gemakkelijk lijkt? Als het dat laatste is, maak je dan geen zorgen! Je kunt nog steeds karakter toevoegen aan je huis met een oude en ongebruikte kapstok. Als je het nu nog niet geraden hebt, dit DIY-project is eigenlijk vrij eenvoudig. We gaan je vijf verschillende manieren laten zien waarop je die oude kapstok kunt omtoveren tot iets moois in je huis. Van slimme opbergideeën tot slimme DIY-projecten en stijlvolle looks, we laten je zien hoe je die lastige ruimte optimaal kunt benutten.

Haal het meeste uit uw kapstok

Voordat we ingaan op de verschillende DIY-kapstokideeën, laten we het hebben over het belangrijkste van een kapstok zwart metaal: hem nuttig maken. Misschien wil je hem een nieuwe kleur geven, een schoon laagje verf of zelfs als boekenkast gebruiken. Hoewel al deze ideeën goed klinken, maken ze uw kapstok niet nuttiger. Zoals we hierboven al zeiden, kun je de kapstok op zoveel manieren gebruiken, maar als je er geen extra gebruik van maakt, neemt hij alleen maar ruimte in je huis in.

Dat gezegd zijnde, overweeg dan deze extra manieren om je kapstok optimaal te benutten. Ten eerste kunt u hem gebruiken als sleutelhaak. Installeer hiervoor haken bij uw voordeur, in uw keuken en bij uw achterdeur. Aan de haken kunt u dan huissleutels, in de winkel gekochte sleutels of wat dan ook bevestigen. Overweeg vervolgens een plank boven uw kapstok te installeren. Klik hieronder om de haken en de plank te kopen. Nu kunt u daar jassen, hoeden en tassen opbergen.

Voeg een DIY-touch toe met keukenrolhouders en haken

In de keuken is het gebruik van een kapstok een geweldige manier om je papierrollen op dezelfde hoogte te houden. Dat scheelt een hoop bukken en strekken, en het zorgt voor een nette lijn. Als u naar uw plaatselijke bouwmarkt gaat, zult u merken dat u daar handige doe-het-zelf-kapstokideeën kunt opdoen. Je kunt beugels aan je muur bevestigen en wandhaken of haken aan je keukenkastje om deze DIY wat makkelijker te maken. Als u een idee opzoekt, zorg er dan voor dat u uw muur en kast opmeet voordat u aan de slag gaat.

Maar voordat je aan de slag gaat met de DIY kapstok in je keuken, waarom overweeg je niet om een DIY kapstok in je badkamer toe te voegen? Hiervoor kun je zelf een eenvoudig opbergrek voor papierrollen maken.

Voor de DIY keukenrolhouder heb je een sterk stuk hout nodig, een boormachine (als je schroeven gebruikt), een schroevendraaier en wat houtlijm. Begin met meten waar je de rekjes wilt hebben.

Boor vervolgens een paar gaten in het hout zodat de schroeven erin kunnen. Je kunt het hout aan de muur bevestigen of je kunt een schroevenrek gebruiken om het op te hangen. Zodra het hout is vastgezet, begin je met het vastlijmen van de rekken. U kunt dezelfde houtlijm gebruiken als voor het maken van fotolijstjes. In feite wordt bij de meeste doe-het-zelf projecten dezelfde lijm gebruikt. Experimenteer om uit te vinden welke lijm het beste resultaat geeft voor uw project.

Gebruik je oude kapstok voor schoenen en tassen.

Als je een vreemd gevormde kamer hebt of een muur die bijna te hoog lijkt om iets op te zetten, kun je je oude kapstok gebruiken voor het opbergen van schoenen. Zorg ervoor dat je de schoenenrekken aan de muur lijmt of ophangt, zodat ze er niet afvallen.

Als je een oude kapstok hebt die een rare vorm heeft, kun je die gebruiken om schoenen op te bergen. Dit is een geweldig idee voor rommelige kinderen, die hun schoenen graag op een hoopje laten liggen.

Voor het opbergen van schoenen zijn er veel mogelijkheden, van schoenenkasten tot schoenenrekken. Als je een kleine kamer hebt of gewoon niet genoeg ruimte hebt voor al je schoenen, is het gebruik van je oude kapstok voor het opbergen van schoenen misschien wel de beste optie.

Inpakken

Ben jij iemand die graag dingen inpakt zodra je thuis bent? Zo ja, dan kun je overwegen een DIY kapstok toe te voegen voor het opbergen van tassen en schoenen. Als je een vreemd gevormde kamer hebt, kun je je kapstok hiervoor gebruiken.

Als u een groot wandoppervlak hebt, kunt u ook meer opbergruimte creëren door haken aan de muur te bevestigen. In de keuken kunt u uw oude kapstok gebruiken voor het opbergen van schoenen en voor het opbergen van tassen en schoenen. Als je een vreemd gevormde kamer hebt of een muur die bijna te hoog lijkt om iets op te zetten, kun je je kapstok hiervoor gebruiken.

Conclusie

We hopen dat dit artikel het nut van een oude kapstok heeft aangetoond. Maar ook als je al een kapstok in huis hebt, kun je deze nog op verschillende manieren gebruiken. Of je nu extra opslagruimte wilt toevoegen of je huis wilt decoreren met een kapstok, er zijn veel DIY kapstok ideeën en projecten die je kunt implementeren. Dus, als je een oude kapstok in huis hebt, kun je die op creatieve manieren gebruiken.