Bliksem Bliksem

Bliksem Tijdens De Nacht

Het is een ouderwetse maar niettemin belangrijke kunst – belichting. Verlichting in een gebouw, in een kamer, in een museum of op een tentoonstelling, en in de kunst zorgen allemaal voor verlichting, maar het is de taak van elk van hen om ervoor te zorgen dat het goed verlicht is. De voorbeelden zijn minimaal tot zeer specifiek, en elk zal zijn eigen voor- en nadelen hebben.

In het oog springende, gemakkelijk leesbare en warme en bemoedigende verlichting is waar de meeste schilderijen en alle andere kunstwerken tot hun recht komen. Kalligrammen, bijvoorbeeld, zullen te veel licht krijgen om een indruk te maken, zelfs wanneer ze door een enkele boom worden omlijst. Kunst die op een muur is opgehangen, zou er normaal gesproken wat armoedig uitzien onder een enorme, felle lamp. Maar aan de andere kant kunnen schilderijen die niet zo duidelijk zijn opgesteld gemakkelijk worden gecontroleerd, en de verlichting eromheen zal geweldig zijn.

PlshutVII, een gezond voorbeeld van de onvermijdelijke technologische eisen van onze tijd, is eigenlijk helder onder veel verlichting, en er is zelfs veel verlichting rond de letters zelf. Waarom? Omdat je iets echt spectaculairs moet hebben om de aandacht van het publiek te trekken. En dus moeten het lettertype en de gebruikte kleurlagen goed gekozen worden.

Het goed uitlijnen van lettertypes is de norm voor de meeste geschoolde en getrainde art directors. Een vierkant of rechthoek lijkt misschien vierkant genoeg, maar het zal een nogal onsamenhangende indruk maken, en de kop van een soort boek dat visueel de boodschap overbrengt dat je de bladzijden automatisch zelf moet omslaan, komt bedrogen uit als dat het geval is.

Als een grotere letterhoogte ze niet te opvallend zou maken, dan zou het ook goed zijn om alle toonaangevende lettertypes iets op te voeren. Er zou een goed leesbaarheidsonderzoek moeten worden gedaan en veel meer gemeenschappen van belang moeten worden meegenomen in de vergelijking. Het is een goed evenwicht om er zowel voor te zorgen dat de hele auteur nog begrijpelijk is, als dat het publiek gemakkelijk kan meeleven met de woorden die ze in de boeken lezen.

Is het u opgevallen dat stimulerende woorden als 'hoe' en 'waar' zijn blijven staan op de posters in de kindertijd van de medische kits? Een scrabble-spel is precies perfect om deze techniek te demonstreren. De achtergrond was rood, en iedereen moest met zijn eigen armbanden komen.

In werkelijkheid is iedereen een type of een agent over onze eigen wereld. Misschien moet je activiteiten en ruimten observeren om dit te ontdekken, en bijgevolg filteren wat voor jou belangrijk is, en zo veel missen als het zou moeten.

Bijvoorbeeld, als een gebied van de praktijk van vitaal belang is voor de uitoefening van de geneeskunde, maar machteloos zou kunnen blijven, zal het hoogstwaarschijnlijk krachten worden waarvan we ons allemaal bewust zijn, maar die op de een of andere manier verwaarloosd worden.