Hoe bereid je een glazenwasser voor?

Gratis stockfoto met arbeiders, bouwvakkers, gebouw

Vindt u dat uw zaak niet voldoet aan de eisen?

Wel, veel bedrijven hebben een gelijkaardige inrichting, behalve de ramen. Vaak komen onze klanten naar ons toe omdat ze hun ramen gereinigd willen hebben en ze willen er zeker van zijn dat er een goede volhardende glazenwasser naar hun pand komt. De ramen kunnen veel vuil hebben van regen, stof en schaduw.

Geloof het of niet, maar ze kunnen nog steeds heel esthetisch zijn. Een goede glazenwasser kan uw ramen doen als een kunstenaar met zijn verven, kleipotten en doeken. In zijn meest elementaire bewoordingen is glazenwassen waar een goede glazenwasser in gespecialiseerd is. Als u besluit het werk zelf te doen, dan is het een klus waar u ongelooflijk veel ervaring in moet hebben, anders zult u misschien niet in staat zijn het gewenste effect te bereiken.

Hier zijn enkele van de fundamentele stappen in het voorbereiden van de ramen voor het schoonmaken:

Stap 1. Was de oppervlakken van de ramen af

Neem uw emmer water en meng er de juiste reinigingsmiddelen door. Isopropylalcohol is meestal een uitstekend product om te gebruiken voor het schoonmaken van de ramen, omdat het streeploos opdroogt. Water vermengd met atypische aqua clar isopropyl alcohol werkt ook goed. Welk reinigingsmiddel u ook gebruikt, het is belangrijk dat het water vrij is van bleekmiddelen die het uiterlijk kunnen aantasten. Dit is heel belangrijk, vooral als u besluit een reinigingsbedrijf in te huren!

Stap 2. Veeg het raamoppervlak schoon

Dit is de stap waarbij u zult bepalen hoe uw ramen eruit zien nadat ze zijn schoongemaakt. Het is de laatste stap omdat u zult bepalen of uw ramen echt schoon waren of niet. Meestal, als uw glazenwasser methodisch te werk is gegaan, zijn de ramen klaar voor een tweede waslaag voordat u met een zachte doek gaat poetsen.

Stap 3. Wissen en polijsten

Als u klaar bent met uw ramen, zult u een poetsmiddel van goede kwaliteit willen aanbrengen, bijvoorbeeld een goed meubelpoetsmiddel. Als u een lichtgekleurd houten raam hebt, zult u de "gebroken witte" glinstering die na het poetsen achterblijft, goed herkennen. Breng op houten raamoppervlakken slechts een beetje polijstmiddel aan en wrijf zeer grondig zonder te polijsten.

Het beste polijstmiddel voor metalen oppervlakken is crccles, ook wel crèmepoets genoemd, dat u aan water toevoegt om over het hele raamoppervlak uit te spreiden en vervolgens met schuursponsjes over het oppervlak te wrijven.

Stap 4. Drogen en balanceren

Droog uw ruiten snel om ervoor te zorgen dat het water van de ruiten wordt geveegd. Breng een krasbescherming aan op het glasoppervlak van de ruiten om ze te beschermen tegen eventuele krassen veroorzaakt door de schoonmaakproducten en uw ruitenreiniger.

Stap 5. Reinig de ramen en breng verse oplossing aan op het raamoppervlak

Gebruik de reinigingsoplossing en veeg door het glasoppervlak tot op de drager van de oplossing en op een andere doek. De doek wordt gebruikt om de overtollige oplossing uit de ruiten te vegen, zodat uw ruiten er glanzend uitzien.

Stap 6. Grondig beschermen

Gebruik een beschermer die al op uw ruit aanwezig is als deze nodig is en plaats deze op een doek voor het schoonmaken. Dit is om uw ruit te beschermen tegen snel dof worden.

Stap 7. Vuil en stof

Het gebruik van een geschikte voegreiniger zal enorm helpen bij het verwijderen van vuil en stof op het oppervlak van het raam. Voordat u gaat schoonmaken, moet u een lichte laag voegmiddel aanbrengen. Nadat deze is opgedroogd, gebruikt u een zeer mild schoonmaakmiddel om het voegmiddel volledig te verwijderen.

Stap 8. Wassen met water

Verwijder het extra water met een microvezeldoek en droog het daarna af met een doek die met gewoon water is bevochtigd. Indien mogelijk, moet dit binnen gebeuren tijdens koele en windstille periodes. Sommige mensen gebruiken oplossingen zoals steenwasmiddel en verklaren dit als een alternatief voor voegenreiniger.

Stappen 9. Wassen met ruitenreiniger

De laatste stap in het wasproces is het grondig reinigen van de ruit met een siliconenvrije ruitenreiniger. Gebruik een geschikte doek om de glasreinigingsvloeistof aan te brengen en veeg het vervolgens weg met de microvezeldoek.

Elk van deze stappen verschilt, samen met meer gedetailleerde instructies, afhankelijk van het type raamoppervlak (b.v. lite frame ramen, sleuframen, enz.), het type reinigingsvloeistof (logistiek oplosmiddel of bestaat uit versnellers op waterbasis nuances), maar hopelijk kunnen ze allemaal relatief gemakkelijk kindveilig en duidelijk om een zeer schoon en glanzend raam op het einde te geven.