Tips voor het kopen van vintage meubels: Een beginner’s gids

Vintage meubels

Wanneer je in de winkel komt, kijk dan rond en zie wat voor stukken ze hebben. Het kopen van een meubelstuk dat vreemd is, niet op zijn plaats staat, of gewoon niet gaat passen in uw decor kan een complete ramp zijn. Dat dressoir dat je wilt kopen ziet er misschien geweldig uit in de winkel, maar als je het mee naar huis neemt, zul je je realiseren dat het helemaal niet in je kamer past en uiteindelijk gewoon in je kamer stof zal staan te vergaren. Voordat je verder gaat, maak een lijst van wat je precies zoekt. Schrijf op welke stukken je zoekt en waar je ze voor wilt gebruiken. Dit zal u helpen uw lijst in te perken en ervoor te zorgen dat u niet iets koopt dat u niet zult gebruiken.

Weet precies waar je naar op zoek bent.

Niet alle vintage meubels zijn gelijk gemaakt. Waarom zou je proberen een moderne tafel naast een koloniaal meubelstuk te zetten? Dat werkt gewoon niet. Je moet precies weten waar je naar op zoek bent. Wil je een specifieke stijl? Misschien zag u een foto van een dressoir in een bepaald tijdschriftartikel en heeft dat u geïnspireerd. Of misschien zag u een meubelstuk en wist u dat het heel goed bij uw huis zou passen. Wat zijn de kleuren waarnaar u op zoek bent? Misschien wilt u een bepaald kleurenschema of een kleur die andere stukken in uw kamer aanvult. Wat zijn de afmetingen van de meubels die u zoekt? Je weet nooit of een meubelstuk de juiste maat heeft, of dat je een muur moet uitbreken om het in je kamer te zetten!

Controleer de staat van alle meubels die je van plan bent te kopen.

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de opwinding van het vinden van dat perfecte stuk. Maar vergeet niet het belangrijkste bij het kopen van vintage meubels: de staat van de stukken. Als het stuk vuil is of krassen heeft, koop het dan niet. Als je het stuk moet schoonmaken voordat je het mee naar huis neemt, of schuren, doe dat dan. Controleer of het stuk grote reparaties nodig heeft voordat je het koopt. Een vintage dressoir waar een paar lades uit ontbreken, of een tafel waarvan een of twee poten gerepareerd moeten worden, is niet het stuk dat je wilt kopen. Laat een kleine reparatie je niet afschrikken. Vintage meubelzaken zijn meestal bereid om je het meubel te laten inspecteren voordat je het koopt.

Vraag naar de garantie en voorwaarden.

Veel vintage meubelwinkels bieden garantie op hun artikelen. Deze garantie is meestal voor een bepaalde tijd en dekt alles van kleine reparaties tot grote vervanging van onderdelen als blijkt dat het defect is. Zorg ervoor dat u begrijpt wat de garantie dekt en wat niet. Vraag ook naar het retourbeleid. Het is prettig te weten dat u uw geld terug kunt krijgen, of dat u het artikel kunt ruilen voor iets anders.

Het laatste woord

Het kopen van vintage meubels is een geweldige manier om karakter en geschiedenis aan je huis toe te voegen zonder de bank te breken. Met een beetje onderzoek kun je geweldige stukken vinden bij kringloopwinkels en garageverkopen, of zelfs online op eBay. Het is belangrijk dat je precies weet wat je zoekt en dat je zeker weet dat de staat van de meubels in orde is. En vergeet niet om de garantie en het retourbeleid te controleren. Er zijn geweldige stukken die wachten om gevonden te worden, dus wees niet bang om ze te gaan zoeken!